Medicus curat, natura sanat - Liječnik liječi, priroda ozdravlja

Kako izlječiti AFTE – iritirajuće bolne ranice u ustima

Afte su ranice u ustima koje imaju sklonost učestalom i opetovanom pojavljivanju. Najčešće se pojavljuju na pomičnim dijelovima sluznice usne šupljine, na jeziku, obraznoj sluznici ili sluznici usana, a nikad na tvrdom nepcu i na desnima. Malene ili afte minor pojavljuju se na sluznici obraza ili usana, manje su od 1cm i traju u prosjeku 7-14 dana.
Dan ili dva prije izbijanja afti na sluznici se može pojaviti osjećaj peckanja. Područje na kojem izbija afta je najprije crvenkasto i bolno, a ubrzo se pojavi okrugla ranica pravilnih rubova sa žućkastosivim pokrovom. Veće ili afte maior traju i do 6 tjedana, sporije zacjeljuju jer se radi o dubljoj ranici koja zacjeljuje s ožiljkom. Afte se pojavljuju i do nekoliko puta godišnje. Premda pravi uzrok afti nije poznat u njihovom nastanku navode se brojni čimbenici. Među najčešćima navode se stres, narušeno imunološko stanje osobe, slabokrvnost, bolesti želuca i crijeva i neki lijekovi.

Prirodno liječenje – i brži oporavak


Kako bi ubrzali proces zacjeljivanja i oporavka od ovog bolnog i iritirajućeg problema, najbolje je potražiti pomoć iz prirode. Tu nam pomaže jedna od najljekovitih biljka na Zemlji poznata kao Ljekovita kadulja ili lat. Salvia officinalis. Kadulja je od davnina poznata kao najbolja biljka za liječenje tegoba usne šupljine. U sebi sadrži preko 60 različitih spojeva i supstancija koje sinergijski djeluju na čitav niz problema. Jedna od osobina tih spojeva je da imaju snažno antibakterijsko i antivirusno djelovanje te time uništava i sprječava razmnožavanje bakterija u našim ustima. Također u sebi sadrži supstancije koje ubrzavaju zacjeljivanje rana što dovodi do bržeg prirodnog oporavka..

Za maksimalnu učinkovitost !


Kako bi maksimalizirali učinak i dobrobiti ove magične biljke proizveli smo HIDROLAT LJEKOVITE KADULJE koji je vrlo specifičan proizvod, dobiven metodom destilacije. Ovim postupkom se izdvaja puno više vrijednih i ljekovitih supstancija koje bi drugim metodama bile izgubljene. Hidrolat je kondenzirana vodena para koja u svakoj svojoj kapljici sadrži otopljene biljne komponente i molekule eteričnog ulja. Ova čudesna tekućina izdvaja se specifičnim okusom, mirisom, kemijskim sastavom te jakim terapeutskim svojstvima.

Djelovanje


Zbog svoje vodene baze prodire duboko u kožu i tkivo te tako djeluje protuupalno, antivirusno i antibakterijski na sve njene slojeve te na cijelu usnu šupljinu.
Također posjeduje supstancije koje djeluju blago analgetički tako da će osoba odmah osjetiti olakšanje u obliku smanjenja boli u području afti. No prava dobrobit korištenja je u tome što se znatno skraćuje vrijeme zacjeljivanja rana te time puno brže dolazi do potpunog ozdravljenja odnosno do nestanka afti.

Kako se koristi ?


Uzima se jedana jušna žlica koja se mućka u ustima oko 1 minute i potom ispljune. Postupak se u vremenskim razmacima ponavlja više puta na dan ovisno o potrebi tj. o veličini i stanju afti, ali bar 5-6 puta u danu.

ISKUSTVA KORISNIKA

Odličan preparat.. Spasio me dugog čekanja i muke s aftama... Zaraslo je puno brže nego obično... Definitivno je ovo čudesna biljka ! Preporučujem svima s istim problemom !!

Ivica M.

Brz i efikasan. Imala sam puno malih aftica ali na svu sreću brzo sam ih se riješila uz ovaj stvarno izvrstan proizvod. Znala sam da je kadulja jako ljekovita biljka i prije ali me iznenadila efikasnost i brzina ovog proizvoda. Želim Vam puno uspjeha u daljnem radu.

Stjepana K.

Definitivno pomaže. Prije su me dugo i često mučile afte a trajale bi i preko 2 tjedna. No sva sreća naišao sam na ovaj hidrolat i sada uz malo mućkanja sve brzo prođe. Jako zahvalan što postoji ovakav proizvod.

Mirko P.

Eko certificiran proizvod
Ovaj hidrolat ljekovite kadulje je 100 % prirodan proizvod bez dodatka ikakvih aditiva i konzervansa. Znači sadrži samo vodu i otopljene biljne komponente ljekovite kadulje. Nastao je preradom samonikle (divlje) kadulje iz čiste i netaknute prirode Kornata te je na kraju procesa prerade još dodatno mikrofiltriran. Time je zaokružena proizvodnja ovog hidrolata jedinstvene kvalitete.
 

Zanimljivost
Ljekovita kadulja poznata je od davnina te je oduvijek smatrana simbolom dobrog zdravlja i dugog života. Kroz čitavu svoju povijest ljudi su joj pripisivali čudesna svojstva. Zato i ne čudi njezin latinski naziv „Salvia“ koji dolazi od lat. riječi „salvus“ što znači: spašenzdrav. 
 

Kako naručiti?

Do otvorenja našeg web shopa proizvod možete naručiti putem :
e-maila, telefona ili jednostavne narudžbenice klikom na zeleni gumb “naruči odmah”. Cijene možete vidjeti ispod ovisno o pakiranju a plaćate pouzećem (odnosno gotovinom pri dostavi paketa).

Cijena hidrolata kadulje :
 • Hidrolat 100 ml = 60 kn
 • Hidrolat 300 ml = 130 kn  (Trenutno nedostupno)
 • Hidrolat 500 ml = 180 kn  (40 % povoljnije u odnosu na 100ml)
Napomena: +Trošak dostave 25 kn

Brza dostava - na Vašu adresu
Naše pošiljke dostavlja brzo i sigurno OverseasExpress.
Za narudžbe zaprimljene do 13:00 dostava već slijedeći dan.
Za narudžbe zaprimljene poslije 13:00 dostava unutar 48 sati.
(subota i nedjelja se ne računaju u vrijeme dostave)
(dostava na otoke može trajati nešto duže)
Trošak dostave = 25 kn

Naručite putem e-maila : shop@kadulja.com
Za narudžbe putem e-maila molimo navedite sljedeće podatke :
 • Ime
 • Prezime
 • Adresa (za dostavu)
 • Broj mobitela ili telefona
 • Koje proizvode želite te količinu.

Naručite putem telefona.. ili ako imate bilo kakva pitanja u vezi proizvoda :
 • Kontakt osoba: Ana
 • mob: 097 6655 128
 • Kontakt osoba: Lucija Skračić
 • mob: 092 2377 594


NARUČITE brzo i jednostavno klikom na gumb ispod:
Naruči odmah

Znate nekoga kome ova informacija može pomoći? Podijelite je i pošaljite jednostavnim klikom na jednu od ikona ispod.
 • Vjera B.

  Koristim i pomaže bolje nego bilo što drugo što sam do sada probala. Tu i tamo mi se znala pojaviti afta te bi zacjeljivanje bilo dugotrajno i bolno. Sada i prije nego što osjetim da bi se mogla pojaviti promučkam sa ovim hidrolatom i tako je spriječim u korijenu. Odlična stvar!

 • Ivona

  Imate moje preporuke za ovaj divan proizvod. Djeluje izvrsno i brzo a još je i 100% prirodan.